Termeni si conditii pentru sustinerea examenelor Cambridge Assessment English

Bifand rubrica "Am citit si sunt de acord" confirmati ca va inscrieti prin sistemul de inscrieri online pentru a sustine examenul Cambridge Assessment English prin Cambridge Centre si faptul ca plata se va efectua direct catre Cambridge Centre.

Toate aspectele inscrierii dumneavoastre referitoare la plata, rambursarea acesteia si anularea inscrierii sunt stipulate in prevederile de mai jos.

Cambridge Centre va poate contacta in cadrul unui proces de colectare a datelor statistice strict legate de examenul la care v-ati inscris. Aceste date vor fi folosite exclusiv intern, cu scopul de a imbunatati serviciile de examinare Cambridge Centre.

 

1. Inscrierea la examen

Procedura de inscriere online va permite sa verificati si sa corectati eventualele erori inainte de a finaliza inscrierea. Va rugam sa cititi si sa verificati fiecare etapa a procesului de inscriere. Nu va puteti inscrie: (i) de mai multe ori pentru aceeasi sesiune de examen Cambridge Assessment English sau (ii) la mai mult de o sesiune de examene Cambridge Assessment English intr-o singura luna.

Dupa efectuarea inscrierii, Cambridge Centre va va confirma acceptarea acesteia sub forma unui email din partea centrului unde v-ati inscris pentru sesiunea Cambridge Assessment English relevanta (Rezumatul Inscrierii). Contractul intre dumneavoastra si Cambridge Centre este stabilit numai dupa primirea acestui email.

Cambridge Centre isi rezerva dreptul de a nu accepta inscrieri dupa incheierea perioadei de inscrieri pentru o anumita sesiune de examene Cambridge Assessment English.

 

2. Taxe

Pretul inscrierii este anuntat in sistemul de inscrieri online. Taxele examenelor pot suferi modificari, insa acestea nu vor afecta inscrierile deja confirmate. Plata inscrierii va trebui efectuata in avans prin sistemul de plata online sau prin alta metoda de plata. Inscrierea dumneavoastra nu va fi confirmata pana nu se efectueaza plata.

 

3. Transferul catre o alta data de examen

Inscrierea dumneavoastra este valida doar pentru o singura sesiune de examene Cambridge Assessment English. Inscrierea dumneavoastra nu poate fi transferata catre o alta sesiune sau un alt nivel de examen. Inscrierile sunt de asemenea nominale si nu pot fi transferate altor persoane. Transferul la o alta data de sustinere a probei de Speaking sau/ si intre diferite sesiuni si tipuri de examene (de exemplu de la FCE la CAE) nu sunt permise inainte sau dupa inchiderea perioadei de inscrieri. De asemenea, nu sunt permise nici transferurile intre centre de examen diferite (eg de la Iasi la Bucuresti etc).

 

4. Returnarea taxei

Puteti solicita o rambursare partiala a taxei de inscriere daca nu va puteti prezenta la nici o proba a examenului Cambridge Assessment English, doar in baza unor motive medicale sau de deces a unei rude de gradul I. In acest caz, este nevoie sa ne trimiteti un certificat medical si o cerere de retragere de la examen pentru a putea solicita o rambursare. Cererea si certificatul medical/de deces trebuie depuse la centrul Cambridge Centre unde s-a efectuat inscrierea in termen de o saptamana de la data probelor scrise stabilita in emailul de confirmare a inscrierii. Toate cererile aprobate pentru rambursare vor fi procesate si vi se va returna taxa de examen din care se va retine o taxa administrativa de 80 de lei pentru examenele KET si PET, respectiv 120 de lei pentru celelalte examene Cambridge Assessment English. Taxele nu pot fi transferate catre o alta sesiune Cambridge Assessment English sau un alt tip de examen.

 

5. Anularea inscrierii

Puteti anula inscrierea fara nici o taxa suplimentara notificand Cambridge Centre oricand inaintea inchiderii perioadei de inscriere anuntate pentru a anumita sesiune de examene Cambridge Assessment English.

Cambridge Centre isi rezerva dreptul de a anula o sesiune de examene Cambridge Assessment English daca pana la finele perioadei de inscriere nu se intruneste numarul minim de 20 candidati. In acest caz veti primi o rambursare integrala a taxei de inscriere.

 

6. Fotografierea candidatilor in ziua examenului

Prin efectuarea unei inscrieri va dati consimtamantul sa fiti fotografiat(a) in ziua examenului, daca aceasta procedura este solicitata de cerintele actuale ale examenelor Cambridge Assessment English (va rugam sa consultati regulamentul Cambridge Assesment English din sectiunea de mai jos). In cazul fotografierii candidatilor, fotografiile si rezultatele examenului vor fi disponibile pe un website securizat numit Results Verification Service, unde institutiile aprobate va pot verifica identitatea si/ sau rezultatele.

In cazul in care nu ati fost fotografiat(a) conform regulamentului, Cambridge Assessment English isi rezerva dreptul de a nu va furniza rezultatul examenului. Pentru mai multe informatii va rugam sa consultati Regulamentul examenelor Cambridge Assessment English.

Daca aveti peste 18 ani, va dati consimtamantul sa fiti fotografiat(a) de centrul de examinare Cambridge Centre in ziua probelor scrise si/sau cea a probei de vorbire (Speaking). Va dati de asemenea acordul ca aceasta fotografie sa fie disponibila pe website-ul securizat Cambridge Assessment English Results Verification Service si sa fie accesibila organizatiilor/ persoanelor carora le furnizati datele dumneavoastra de acces, autorizandu-i astfel sa va vizualizeze rezultatul.

Daca aveti sub 18 ani, parintele sau tutorele dumneavoastra legal consimte sa fiti fotografiat(a) in ziua examenului, acceptand acesti Termeni si Conditii. Inscrierea trebuie sa fie completata si aprobata de un parinte sau tutore legal, in cazul candidatilor minori. Cambridge Centre nu poate fi tras la raspundere in cazul in care aceste stipuIari nu sunt respectate.

 

7. Locatia, data si programul examenului

Toate informatiile referitoare la adresa locatiei, datele si programul zilei de examen, inclusiv pentru proba de vorbire (Speaking), precum si numarul de candidat, va vor fi comunicate prin email cu aproximativ doua saptamani inaintea primei date de examen. Este responsabilitatea dumneavoastra sa ne contactati daca nu ati primit aceasta informatie cu cel putin sapte zile inaintea intervalului probei de vorbire (Speaking).

Proba de vorbire (Speaking) a examenului Cambridge Assessment English are loc de obicei cu cateva zile inainte sau dupa probele scrise si poate fi programata intr-o sambata sau duminica. Nu exista posibilitatea de a va alege sau schimba data probei de vorbire (Speaking) si este responsabilitatea dumneavoastra de a verifica datele de examen si de a evita suprapunerea cu alte evenimente personale.

Trebuie sa va prezentati la locul de examinare cu cel putin 30 de minute inaintea inceperii examenului. Candidatii care intarzie risca sa nu poata sustine examenul.

 

8. Regulamentul examenului, impus de Cambridge Assessment English

Regulile generale ale procesului de examinare sint listate de Cambridge Assessment English in documentul Cambridge Assessment English Regulations.

Regulamentul strict impus candidatilor in ziua examenului, cu referire la securitate, conduita, cit si procesul de corectare si eliberare a diplomelor, este trimis fiecarui candidat odata cu confirmarea examenului si poate fi accesat si online.

Candidatii au obligativitatea de a respecta regulile din cele 2 documente de mai sus.

Candidatii trebuie sa prezinte un document de identificare cu fotografie in original (carte de identitate, pasaport sau permis de conducere) pentru fiecare din probele examenului. Candidatii nu sunt admisi in sala de examen daca nu se pot identifica cu un act de identitate cu fotografie in original. Certificatul de nastere nu este un document in baza caruia sa poata fi verificata identitatea candidatului la intrarea in examen, prin urmare nu este acceptat (exceptiie face doar examenul YLE).

Orice candidat care foloseste dictionar, echipament audio, telefon mobil sau orice alt dispozitiv electronic, ori incalca regulile in vreun fel va fi automat descalificat.

Drepturile de autor ale tuturor materialelor de examen Cambridge Assessment English (inclusiv ale subiectelor) apartin Universitatii Cambridge. Universitatea Cambridge nu permite candidatilor, centrelor de examen, Cambridge Centre sau altor institutii sa consulte (sau sa solicite returnarea) lucrarilor candidatilor sau altor materiale folosite in timpul examinarilor Cambridge Assessment English.

In cazul in care sustineti examenul pentru emigrare/ in scopul obtinerii vizei, va rugam sa ne contactati la inscriere.

 

9. Aranjamente pentru candidatii cu nevoi speciale

Daca aveti nevoi speciale (de exemplu dificuItati de vaz, auz) va putem oferi conditii adecvate de sustinere a examenului (timp suplimentar, text tiparit cu caractere marite sau in limbaj Braille) in limita resurselor disponibile si exclusiv ulterior aprobarii Cambridge Assessment English. Este nevoie sa ne solicitati aceste aranjamente cu 5 zile inainte de inchierea oficiala a inscrierilor anuntata pe site. Nu se accepta inscrieri dupa termen pentru candidatii cu nevoi speciale.

 

10. Fraudare sau tentativa de fraudare a examenului

Tentativa de frauda este definita ca: incercarea de a copia (din materiale nepermise la examen sau de la un alt candidat), accesul in sala de examen cu telefon mobil sau alte echipamente electronice, tentativa de schimbare de identitate, refuzul de a se conforma instructiunilor supraveghetorului Cambridge Centre, sau orice alta forma de tentativa de a obtine avantaje neoneste.

Aceste tentative sint raportate fie de catre Cambridge Centre, fie direct de catre Cambridge Assessment, in urma unui raport bazat pe analize statistice care genereaza o suspiciune de posibila frauda. Procedura de analiza a fraudarii necesita intrunirea unei comisii speciale la Cambridge Assessment, care, in anumite instante, decide retinerea rezultatului candidatului/candidatilor implicati. Deoarece Cambridge Assessment detine intregul proces de corectare si validare a rezultatelor, Cambridge Centre nu poate influenta aceasta decizie. Informatii despre acest lucru gasiti in documentele Cambridge Assessment English Regulations, Cambridge Malpractice Procedure si Security, Integrity and Fraud Protection.

 

11. Rezultate

Rezultatele examenelor Cambridge Assessment English sunt disponibile on-line; datele de acces va sunt trimise in email-ul de confirmare a inscrierii, cu doua saptamani inaintea primei date de examen. Raspunsurile candidatilor sunt corectate in Marea Britanie de catre Cambridge Assessment.

Daca un candidat nu este multumit de rezultat, acesta poate cere o recorectare a notei (serviciu taxabil), contactand centrul de examinare Cambridge Centre pana la data limita anuntata in emailul de rezultat. Pentru mai multe informatii va rugam sa contactati www.cambridgeenglish.org .

In rare situatii, datorita verificarilor Cambridge Assessment English sau a posibilelor recorectari, rezultatul dvs poate intirzia. Cambridge Centre nu poate interveni in acest proces, dat fiind ca materialele de examen sint corectate de catre Cambridge Assessment English. Cu toate acestea, Cambridge Centre va depune eforturi sustinute de a grabi eliberarea rezultatului dvs.

 

12. Certificate

Certificatele Cambridge Assessment English sunt disponibile la aproximativ 10 saptamini de la sustinerea examenului; data exacta a sosirii certificatelor va va fi comunicata in emailul trimis la generarea rezultatelor. Conform UK Data Protection Act (1998), Cambridge Assessment impune distrugerea certificatelor mai vechi de 2 ani, prin urmare nu va veti mai putea ridica certificatul dupa acest termen.

 

13. Candidatii inscrisi in grup prin intermediul scolilor, centrelor de limbi straine sau altor institutii

Toti candidatii inscrisi in grup prin intermediul unei scoli sau institutii isi dau acordul ca datele sa le fie transmise catre Cambridge Centre prin intermediul unui reprezentant din acea institutie. Scoala sau institutia este obligata sa informeze si sa obtina acordul tuturor candidatilor si parintilor sau tutorilor legali ai acestora (in cazul candidatilor minori) despre acesti Termeni si Conditii.

 

14. Protectia copilului

Cambridge Centre sustine faptul ca toti copiii au potential si fiecare copil conteaza, oriunde in lume. Cambridge Centre sustine de asemenea faptul ca toti copiii au dreptul sa fie protejati de toate formele de abuz, dupa cum se afirma in articolul 19, UNCRC 1989.

 

15. Prevederi privind candidatii minori

Parintii, reprezentantii legali ori persoanele desemnate de acestia sa supravegheze copiii minori care sustin examenul au datoria de a se prezenta la punctul de acces al centrului de examinare respectiv pentru preluarea copiilor, la terminarea sesiunii. Este responsabilitatea fiecarui parinte sau ocrotitor legal sa se asigure preluarea si supravegherea copiilor la terminarea sesiunii de examen.

 

16. Informatii medicale

Cambridge Centre recunoaste si respecta dreptul la deplina confidentialitate a datelor privind starea de sanatate a fiecarei persoane. Totusi, in masura in care un candidat prezinta o conditie medicala speciala despre care apreciaza ca este necesar si doreste sa informeze Cambridge Centre, o poate face adresandu-se la e-mail: consultantcambridge@yahoo.com.

In situatia urgentelor medicale care afecteaza candidatii in timpul examinarii sau a altor cazuri in care este nevoie de asistenta medicala, personalul Cambridge Centre va solicita ajutor de specialitate apeland numarul de urgenta 112. Personalul Cambridge Centre va comunica personalului medical ce poate interveni intr-o asemenea situatie informatiile primite de la candidat.

Conform Legii de protectie a datelor din Marea Britanie orice persoana are dreptul de a cere o copie a datelor sale personale detinute de o organizatie. Acest lucru inseamna ca ne puteti solicita datele pe care le detinem in legatura cu dvs, procedeu cunoscut sub denumirea de “drept de acces la date personale”. Cind faceti o astfel de solicitare, trebuie sa prezentati o cerere in scris, plata taxei de £10.00 (echivalent RON la cursul BNR din data depunerii cererii), un act de identitate in original, adresa dvs completa de rezidenta, si orice informatie ne-ar putea folosi pentru a da curs solicitarii dvs, de exemplu detalii legate de membrii ai staff-ului sau centrul Cambridge Centre cu care ati fost in contact. Nu vom demara cautarile pina nu primim cele de mai sus. Pentru a inainta o astfel de cerere, va rugam sa contactati Data Protection la consultantcambridge@yahoo.com. Desi ar fi indicat sa faceti aceasta cerere in scris, daca doriti sa vorbiti cu cineva personal, ne puteti suna la +40.758.818.888.

 

17. Protectia datelor Cambridge Centre in Romania:

Definitii:

In aceasta clauza, " controlor de date ", " operator de date ", " date cu caracter personal", "proces" si "prelucrare" contin intelesul din Directiva 95/46/CE a Parlamentul si Consiliului European sau oricarei legislatii ce o poate inlocui.

Prin "date personale" se face referire la datele cu caracter personal detinute de catre furnizorul de date/candidat/centru si oferite spre prelucrare Cambridge Centre.

Cambridge Centre si furnizorul de date/candidatul/centrul recunosc faptul ca in ceea ce priveste datele cu caracter personal, furnizorul de date/candidatul/centrul este controlorul de date si Cambridge Centre este operatorul de date.

Restrictii privind prelucrarea

Cambridge Centre va prelucra datele personale numai in masura in care este necesar pentru efectuarea inscrierii la examen si in conformitate cu instructiunile oferite.

Cambridge Centre nu trebuie:

I. sa dezvaluie orice date cu caracter personal catre terti cu exceptia celor necesare in efectuarea inscrierii, sau pentru a respecta o obligatie legala asupra furnizorului de date/candidatului/centrului sau un ordin al unui tribunal sau Institutie abilitata de reglementare.

II. sa subcontracteze prelucrarea datelor cu caracter personal fara acordul in scris prealabil oferit de catre furnizorul de date/candidat/centru. In situatia in care s-a obtinut acordul scris al acestuia, subcontractorul datelor cu caracter personal va trebui sa fi agreat contractual cu Cambridge Centre termenii de utilizare al datelor care trebuie sa corespunda cu conditiile de utilizare prevazute in Directiva 95/46/CE a Parlamentul si Consiliului European sau oricarei legislatii ce o poate inlocui, iar acesta (contractul) sa ii poata fi opozabil.

III. sa transfere oricare dintre datele personale in afara Spatiului Economic European, fara acordul prealabil in scris al furnizorului de date/candidatului/centrului.

Masuri de protectie

Cambridge Centre trebuie:

I. sa ia masurile necesare pentru a asigura fiabilitatea angajatilor/colaboratorilor sai ce au acces la datele personale si sa se asigure ca au un nivel adecvat de competenta in manipularea datelor cu caracter personal.

II. sa puna in aplicare masuri tehnice si organizatorice adecvate impotriva prelucrarii neautorizate sau ilegale a datelor cu caracter personal si impotriva distrugerii accidentale, daune sau pierderi , astfel incat sa se asigure un nivel de securitate adecvat prejudiciului care ar putea rezulta din acestea.

Cooperarea

Furnizorul de date/candidatul/centrul trebuie:

I. sa notifice imediat Cambridge Centre in cazul in care acesta devine constient de orice cerere de acces, plangere, notificare, in ceea ce priveste datele cu caracter personal.

II. sa-i furnizeze prompt Cambridge Centre toate informatiile cerute in mod rezonabil pentru a satisface o cerere de acces sau de a raspunde la o ancheta sau investigatie de catre o autoritate abilitata de protectie a datelor.

Terminare

Urmare a procesului de inscriere la examen si a datelor astfel obtinute, Cambridge Centre poate sa opreasca procesul de prelucrare a datelor cu caracter personal si sa le returneze si / sau distruga numai la solicitarea furnizorului de date/candidatului/centrului.

Despagubiri

Cambridge Centre va intreprinde toate masurile necesare si posibile in conformitate cu limitele sale de actiune astfel incat sa asigure utilizarea cu discernamant si precautie a datelor astfel obtinute. In cazul in care datele vor fi utilizate catre alte scopuri decat cele care fac obiectul prezentului contract (i.e. inscriere la examen), Cambridge Centre va despagubi furnizorul de date/candidatul/centrul in cazul daunelor, contra costurilor si cheltuielilor care decurg din incalcarea de catre Cambridge Centre a obligatiilor sale de protectie a datelor.

 

18. Contactati Cambridge Centre

Pentru a anula o inscriere sau a solicita o rambursare, va rugam sa trimiteti un email catre centrul Cambridge Centre unde v-ati inscris.